Docenten

Docenten Centrum De Oorsprong en Academie Antropodynamica

Amritananda:vanaf november 2013 hoofddocente Academie Antropodynamica voor Antropodynamische en Evolutionaire Handanalyse, Handpalmtherapie, Transpersoonlijke Therapie en Psychologie. Amritananda geeft in Centrum De Oorsprong, waarvan de Academie Antropodynamica onderdeel is, workshops in energie reading, healing, transpersoonlijke therapie en bewustzijnsontwikkeling. Zij is spiritueel counselor en coach. De Academie Antropodynamica was in 1985 opgericht door haar echtgenoot Edo Sprong, overleden op 16 oktober 2013. Zijn gedachtegoed leeft voort. Amritananda is inspirator en hoofddocente van de PESO Modules, Amrita Workshops; Amrita Inwijdingen, de WLD Inwijdingen, de Ma-Energie en GoH – Gift of Healing met afstemming op de Wijsheid van het Lichaams Bewustzijn (WLB). Zij geeft op verzoek tevens Reiki inwijdingen en is transpersoonlijk en telepathisch kanaal. Zij is als Sri Mahant opgenomen in de Avahan Akhara, India. Haar volledige titel is Sri Mahant Sadhvi Amritananda Giri en wordt al vanaf 1995 Amrita genoemd.

Gerard Roling, hoofddocent Academie Antropodynamica Basisopleiding, docent Oriëntatiecursus, Handdiagnost, Handpalmtherapeut, Transpersoonlijk Therapeut met specialisatie Dyslexiehealing, counseling, healing, Stafhealing.

 

Amritananda

Amritananda (Amrita genoemd) is vanaf 1985, na een diep innerlijk proces en het ontwaken van kundalini in spiritueel bewustzijn en bewustheid ontwaakt. Zij heeft naast contact met innerlijke wijsheid, het bewustzijn dat daaruit voortvloeit en zelfontwikkeling, verscheidene cursussen en opleidingen gevolgd waaronder Diagnostische Handanalyse en Transpersoonlijke Therapie en Psychologie bij de Academie Antropodynamica, Psychic Reading Opleiding van Carolina Bont, Voetreflexologie en Metamorfosemassage door Henk Goossens aan de Volksacademie voor Natuurgeneeskunde, Basiscursus Touch for Health door Puck van Harten, Polariteitmassage aan de Ligtberg in Haaren, verscheidene cursussen bij Malva Meditatie, Mandalatekenen bij Hannie de Jong.
Zij is Reikimaster vanuit het vrije Masterschap, Master van Reiki Ryoho Shinpiden, heeft de vierdegraads inwijding Egyptian Healing ontvangen van Walter Walgraeve en geeft Amrita inwijdingen® en White Lotus Divinity Initiations, eigen inwijdingssystemen. Sinds 2010 geeft zij tevens initiaties in Ma-energie, GoH (Gift of Healing), Michael inwijding en DNA Activaties.

Tijdens de Kumbha Mela in Alahabad in India in januari 2007 heeft zij diksha tot sannyas ontvangen en tegelijkertijd, als eerste vrouwelijke westerling en Europeaan, de diksha tot Sri Mahant. Voor het eerst in de hele Indiase geschiedenis ontving iemand tegelijkertijd de diksha tot sannyas en Sri Mahant.
Amritananda is oprichtster en voorzitster van de in 2015 opgeheven Stichting Amrita, waarin zij als transcendent kanaal werkzaam was. Deze werkzaamheid beoefent zij nog steeds bij de Amrita Meditatieavonden met kirtan, lichttransmissie en een korte stiltemeditatie voor het welzijn van de mensheid en de Aarde. Universele eenheid zonder binding aan een specifieke religieuze stroming is een centraal gegeven binnen de activiteiten in De Oorsprong en de Academie Antropodynamica. De Universele Eenheid wordt door haar Uni Source genoemd, onderdeel van de Religie van de Liefde.

 

Gerard Roling

Gerard Roling is geboren in 1944. Hij heeft bijna 40 jaar gewerkt in het onderwijs, eerst 8 jaar in het basisonderwijs en daarna op de Mavo en VMBO als leraar economie en wiskunde.
Het was interessant om te zien hoe de economie reageerde op de gebeurtenissen in de wereld en wat de achtergronden erbij waren, dat gaf ik door aan mijn leerlingen.
Op latere leeftijd groeide het besef dat er meer was dan alleen cijfertjes en geld en het toeval bracht me bij de Academie Antropodynamica, de school voor Diagnostische Handanalyse en Transpersoonlijke Therapie, om via de handanalyse te leren wie ikzelf was. Het was niet altijd gemakkelijk om naar mijzelf te kijken en dat te accepteren maar daardoor leerde ik ook eerbied te hebben voor anderen. Ook heb ik de Amrita en Reiki inwijdingen mogen ontvangen en de toen driejarige opleiding PESO afgerond.
Door mensen bewust te maken via de diagnostische handanalyse en Transpersoonlijke therapie mag ik hen helpen bij hun persoonlijke groei. Een specialisatie van mij is de Dyslexie healing, het concept hiervan is door de Academie ontwikkeld en ik heb mogen meewerken om het in de praktijk toe te passen. Sinds 2000 draag ik op de Academie Antropodynamica als docent mijn steentje bij.